Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Oppdatert 17.mars 2020

Med Škoda Update Portal kan du oppdatere kartene i bilen din gratis

Til høyre på denne siden (elelr nederst om du er på mobil) vil du finne en video som forklarer hele prosessen.

 

Skoda Navigasjon SD-kortFor å kunne oppdatere kartet i din Škoda må du ha et minnekort klart. Har du en bil med Colombus navigasjon er kartet lagret i selve enheten og du må ha eget minnekort. Har du Amundsen navigasjon så finner du minnekortet i hanskerommet. (OBS:dette kortet må IKKE reformateres !)  

 

TRINN 1

Start med å sjekke hvilken kartversjon du allerede har i bilen din. Denne finner du ved å gå inn i navigasjonen i bilen din. Du finner det slik:

NAVIGASJON > INNSTILLINGER (nederst til høyre på skjermen) > VERSJONSINFORMASJON

Her finner du årstallet for kartet, som eksempel "2019/2020"

 

TRINN 2

Gå inn på oppdateringsportalen ved å følge lenken under:

SKODA UPDATE PORTAL

Deretter taster du inn chassisnummeret (VIN) på din bil. Om du ikke vet hvor du finner det, så finner du info om akkurat det i faktaboksen på denne siden.

Er du trygg i engelsk kan du følge videre instrukser inne på portalen og dermed hoppe over trinnene under.

 

TRINN 3

I mange tilfeller vil du få opp flere kartalternativer. Velg det du selv ønsker og last ned dette. Pass på at størrelsen på filen ikke overskrider kapasiteten på minnekortet ditt. Merk at nedlastingen kan ta litt tid.

Finn riktig kart

 

TRINN 4

Når kartet er lastet ned, må dette flyttes over til minnekortet ditt. Men før du kan gjøre dette må eksisterende kart fjernes. Fjern kopisperren på kortet og slett det eksisterende kartet. 

Flytt hele den nedlastede mappen over på kortet og ta deg en kopp kaffe. Dette kan ta alt fra 10 minutter til flere timer

 

TRINN 5

Når det nye kartet er opplastet til minnekortet, mater du det ut og setter det tilbake i bilen. På Amundsen navigasjon vil bilen selv finne oppdateringen. Har du Columbus, kan du laste ned det nye kartet ved å følge:

 

NAVIGASJON > INNSTILLINGER (nederst til høyre på skjermen) > VERSJONSINFORMASJON > OPPDATERING (SD/USB)