Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Kodiaq - Best i test!

Publisert 06.mai 2019

Med Kodiaq ser plutselig Skoda ut som et litt dyrere bilmerke. Og det er det blitt. Prislappen på toppmodellen er stiv sammenlignet med flere andre. Men, ingen er i nærheten av å levere like mye bagasjeromsplass. 720 liter som femseter, 630 som syvseter. Bakseteplassen er også veldig god.

Foran sitter du passe høyt, bak lesbare instrumenter, i et systematisk innredet førermiljø og med mye nu teknologi å sysle med. Den betjenes enkelt via en av markedets skarpeste trykkskjermer,

Bilen er lettkjørt og avdempet, også når underlaget blir røffere, takket være en god tilpasset avfjæring. Fasongen gjør bilen enkel å parkere, men A-stolpen og lave sidespeil tar litt sikt. Støymessig er bilen meget bra. Toppscore i kollisjonstest, eneste "mangel" er autobrems med fotgjengergjennkjenning.

Målt forbruk: Landeveismiks 0,55 l/mil. Autolease vurderer bruktverdien etter 4 år/60.000 km til bedre enn snitt i bruktmarkedet (terning 6). Driftskostnad ca. 5300 kr/år, som snitt i klassen. Nummer åtte av 23 i eierundersøkelsen AutoIndex.